ANBI Status

Goed nieuws! sinds 20-12-23 heeft onze stichting officieel de ANBI status gekregen.

Wat houd dit nu precies in?

Stichting Veluwse truckrun is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat wij over onze ontvangen schenkingen geen belasting hoeven te betalen. Ook als donateur of sponsor kun je profiteren van belastingvoordeel.

Maar wat is een ANBI-status precies en hoe werkt het?
De Belastingdienst kan een ANBI-status geven aan instellingen die met minstens 90% van hun inzet bijdragen aan het algemeen nut, bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg, ontwikkelingssamenwerking of het onderwijs. ANBI-instellingen zijn bijvoorbeeld goede doelen of culturele organisaties.

Aan welke voorwaarden moet een ANBI voldoen?
Om aangewezen te worden als ANBI moet je, naast bijdragen aan algemeen nut, ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Belangrijk is dat de instelling in ieder geval geen winstoogmerk heeft. Ook moeten de instellingen bijvoorbeeld de contactgegevens, financiƫle gegevens, beleidsplan en huidige activiteiten openbaar beschikbaar maken. Zo is het voor iedereen mogelijk om inzage te hebben in het functioneren van een ANBI-instelling.

Wat is het voordeel van een ANBI-status?
Een ANBI-status brengt belastingvoordelen met zich mee en is daarom gunstig voor donateurs. Dit geldt zowel voor eenmalige als periodieke giften. Donateurs aan een ANBI mogen hun giften, onder bepaalde voorwaarden, aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Stichting Veluwse truckrun hoeft over de ontvangen schenkingen en donaties geen belasting te betalen. Zo kunnen we het gedoneerde geld 100% gebruiken voor onze beoogde doelen en zo een schitterende dag organiseren!

ANBI onze gegevens:

  • Naam stichting: Veluwse Truckrun
  • KVK nummer stichting: 91788994
  • IBAN: NL27 RBRB 8842 0746 08
  • Post adres:

Stakenbergseweg 28 A

8075 RA Elspeet